Det at flytte giver en hel unik mulighed for at rydde op i sine mange ejendele, sortere og smide ud. Nogle hjem er minimalistiske, hvor kun de absolut nødvendige ting kan ses i hjemmet. Det giver en fornemmelse af ro og overblik. Andre hjem er fulde af hjerterum – og ting. Hvis man længe har gået og tænkt over den ultimative oprydning, så kan det være en god idé at starte et par måneder før flytningen.

 

Start tidligt

Hvis man ønsker at gøre et godt indhug i sine ejendele, er det bedst at starte så tidligt som muligt. Det er nemlig ikke nødvendigvis hver dag, at man kan afsætte tid til projektet, og inden man ved at det, står man over for flyttedagen. Så hvis du både skal op på loftet, se barnets legetøj igennem, tjekke møblerne fra kælderen og så videre, så kan det altså betale sig at starte tidligt.

 

Kategoriser områderne

Hvis du virkelig vil i bund med hele dit indbo, kan du med fordel kategorisere det i arbejdsområder eller grupper. På den måde kan du nemt holde overblik og nå det hele, inden flyttebilen kommer og flyttemændene giver en hånd med. Det kunne være ”overtøj”, ”sko”, ”brætspil”, ”ubrugte møbler”. Hvor overordnet eller detaljeret man vil gøre det, er op til en selv. Man kan også vælge at kategorisere indboet efter rum.

 

Begynd med de ting, du ikke bruger lige her og nu

Start med de ting, som du alligevel ikke bruger lige nu. Det kan være vintertøjet, keramikken som er gemt væk bagerst i skabet eller sportsudstyret som er årstidsbaseret. På den måde vil det ikke forstyrre din dagligdag og du kan tage den med ro.

 

Vær kritisk

Vi kender alle sammen det der med at ville gemme en masse ting, som vi slet ikke bruger. Måske kigger vi også på tingen og tænker ”det kunne jo være…”. Men hvis du ikke bliver overvældet af en stærk lykkefølelse, når du ser tingen, sker det nok heller ikke om 5 måneder, når du endnu engang finder samme kasse frem. Vær derfor kritisk – vil du faktisk beholde denne ting? Kommer du til at bruge den?

 

Når flyttemændene kommer, vil du have reduceret dine ejendele og flytteprocessen bliver væsentlig hurtigere. Du kommer hurtigere på plads i dit nye hjem og ved, at alle dine ejendele er værdifulde for dig og nogle, som du kan bruge i hverdagen. Det er blot nogle af de fordele der er, ved at tage en god omgang oprydning inden du flytter. Selvom det tager tid, vil arbejdet give værdi i den anden.

 

Vi ønsker dig god fornøjelse med oprydningen. Hvis du har brug for mere inspiration til forberedelsen til flytningen, kan du læse nogle af vores andre blogindlæg på DK Flyt og Transport.