Det var onsdag eftermiddag og solen stod højt, som den har gjort hele sommeren. Faktisk var vejret usædvanligt. For selvom det var midt i juli måned, så havde der været uger af konstant sol og varme. Helt atypisk for det lille danske land. Ligesom alle andre dage, var denne helt exceptionel varm.

 

Hun kom hjem fra arbejde og ville sætte sig i haven med et lille glas rosé vin, inden manden kom hjem, aftensmaden skulle laves og ungerne underholdes. De havde en flot terrasse i næsten landligt idyl og de nød at bruge den under årets fire sæsoner.

 

Der var skygge på en del af terrassen og hun flyttede solvognen derhen, så hun kunne ligge og slappe af. Som hun lå der og faldt lidt hen og isterningerne smeltede i hendes glas, hørte hun den første pludselige lyd. En tung genstand blev hamret ned mod noget, der lød som gummi. Hun vågnede brat fra hendes slumren. Så begynder de igen, tænkte hun irritabelt.

 

For selvom de nød deres terrasse, brugte naboerne og sin. Og det kunne høres. De bankede og bankede. Det var ikke hver dag, men godt og vel hver anden dag. Senere fandt de ud af, at de trænede i haven og lyden derfra, var når de bankede på et dæk. Det var ikke første gang og de kunne nok se frem til mange måneder, hvor det fortsatte sådan.

 

De bliver nødt til at flytte

Selvom de havde boet der længe, kunne de ikke forestille sig, at det skulle fortsætte sådan altid. Det første år var gået, hvor de havde prøvet at tale med naboen, men intet skete.

 

De begyndte at lege med tanken om at flytte. Stille og roligt startede de med at købe flyttekasser og pakke nogle af de ejendele i, som de ikke brugte så ofte. De måtte flytte. Ja, for dette kunne ikke fortsætte på samme måde. Så mens de pakkede flyttekasserne, undersøgte de markedet for andre boliger.

 

De ringede til flyttevirksomheden, fik et tilbud, og aftalte en dag, hvor flyttemændene kunne komme og hjælpe med at flytte for dem. Snart efter kom dagen, hvor flyttekasserne stod klar og flyttemændene ringede på døren. Det var blevet tid til at tage afsked med deres elskede hus – men ikke desto mindre kunne de fortsætte livet et nyt sted, med andre naboer. Og de var helt enige om, at de ville starte med at introducere sig selv i nabolaget og danne et godt fællesskab med gensidig respekt.

 

Nogle dage efter flytningen var overstået, sad de alle i deres nye have. På tæpper havde de besluttet sig for at holde picnic. Vejret var godt, maden var god og de havde endelig fred fra de larmende naboer i det gamle hus.