Husker du vores artikelserie, som vi udgav for et par år siden? Den handlede om, hvordan man bedst pakkede hjemmet ned, og op igen. Der kan nemlig være en masse tid at spare, hvis man sætter struktur og planlægning på dagsordenen. Vi har valgt, at vi i denne artikel vil se tilbage på artiklerne og rådene derfra og vi starter med flyttekasser.

 

Del 1: Flytning starter med nok flyttekasser

Denne artikel var den første i serien og handlede om flyttekasserne. Der skal nemlig bruges en masse af slagsen – måske endda flere, end hvad du lige går og regner med. De er specielt designet til opgaven og kan derfor klare en del vægt, at blive stablet og så er der gode håndtag i kassen. Husk derfor en masse flyttekasser.

 

Når du fylder dem, under pakkearbejdet, kan det være en rigtig god idé at markere, hvor de hører til og hvad der er i. Du bestemmer selv, om du bare vil skrive det overordnet, som ”badeværelse – håndklæder” eller om du vil gå helt ned i detaljerne.

 

Del 2: Flyttekasser er din bedste ven

Denne her artikel kan opsummeres ganske kort. Brug flyttekasser og husk på vægten. Du skal jo kunne bære det hele, også selvom du har båret de første 30 kasser og stadig har 20 tilbage. Sørg for at det er muligt.

 

Del 3: Når du skal fylde flyttekasserne op

Her skrev vi om, at indpakning til skrøbelige genstande kunne være fordelagtigt. Nogle ejendele kræver nemlig lidt ekstra omsorg, så de kan klare den nogle gange turbulente flytning. Hav derfor gerne forskellige materialer klar, så du kan fore dine kasser og pakke ting ind. Brug det du allerede har, eller købt det i byggemarkeder.

 

Pak de tungeste ting nederst i kassen, for at skabe større stabilitet, når du skal bære dem. Det vil hjælpe under selve flytningen og sikrer, at dine ting ikke bliver mast.

Fyld flyttekasserne helt op, så de ikke falder sammen, når du stabler dem.

 

Del 4: Flyttemand eller ej, så pak ned med omtanke

”Først og fremmest vælger du en strategi, hvor du pakker tingene ned efter rum. Så kommer du ikke til at mangle en dejskraber eller elkedel, fordi den ligger i flyttekassen med undertøj.” Det bliver meget nemmere at pakke ud og lægge på plads i første omgang, når du pakker ned med dette i hovedet. Så undgår du, at du skal sortere alle kasser forfra, når du pakker ud.

 

Husk også en flyttekasse til dagen efter – eller flere – så du har alle de ting, som du har brug for, til de næste par dage. Så behøver du ikke at åbne mange forskellige kasser, for at finde frem til dine ”hverdagsting”, men kan hurtigere komme i gang med hverdagen igen.