Der er stor forskel på det at flytte og hele arbejdet før og efter. Der er næsten så mange forskellige typer flytninger, som der er mennesker der flytter. Vi alle har nemlig hver vores måde at gøre tingene på. Når det så er sagt: Man kan dog samle nogle typiske kendetegn for alle flytninger. Dem vil vi komme nærmere ind på her. Vi vil skrive mere om det tidsforbrug, som netop gør sig gældende for næsten alle flytninger. Nogle har færre ting og andre har flere, men du kan ikke komme en flytning i hus uden en masse tid.

Tidsforbrug før flytningen

Før flytningen har vi de typiske opgaver som at forberede hele flytteprocessen, hyre flyttefirma, købe flyttekasser og pakke det hele ned. Det er især den sidste ting, som tager rigtig lang tid. Det er også her, at man kan falde i, hvis man tror, at pakkearbejdet blot er en hurtig sag. For det tager nemlig lang tid at pakke alle sine ting ned i kasser. Især hvis man gør det struktureret – som senere hen kan være en stor hjælp for dig og spare tid i den anden ende. Sæt gerne mere tid af til at fylde flyttekasserne, end hvad du lige regner med. Man undervurderer pakkearbejdet.

 

Tidsforbrug på selve flyttedagen

Man kan flytte på et hav af måder. For dig, som er travl, kan et professionelt flyttefirma være den bedste løsning. Man kan også få hjælp af folk man kender og selv flytte. Denne mulighed vil dog tage længere tid, da det ikke er professionelle folk med erfaring, som flytter for dig. Med pizza og øl til alle flyttehjælperne efterfølgende, vil der stadig være en omkostning i flyttehjælpen, men måske ikke så meget, som hvis man hyrer flyttefirma til opgaven. Med flyttefirma får du erfaring, flyttebil og stærke mennesker, som ved, hvordan de skal flytte selv tunge ting – og så har du det hele klaret på nogle timer. Alt efter hvor du flytter hen selvfølgelig. Det tager længere tid med hjælp fra familier og venner.

 

Tip: Husk at pakke alt ned i flyttekasser, da det gør flyttedagen kortere! Også de ting, som du normalt ikke ville putte i.

 

Tidsforbrug efter flytningen

Når først alle flyttekasser er kommet på plads i den nye bolig, er det tid til at pakke det hele ud. Sammen med møbler, der står alle mulige steder og andre småting, kan det være svært at vide hvor man skal starte og slutte. Der er stadig meget arbejde herfra. For nogle kan det tage en eftermiddag, mens det for de fleste tager længere tid – især hvis boligen skal istandsættes lidt først.

 

Vi håber, at du får en dejlig flytning og kommer hurtigt på plads. At flytte er en stor opgave og tager normalt en del tid – nu er du advaret!