I denne artikel kommer vi vedligeholdelseskontoen nærmere. Det er ikke alle, som har en vedligeholdelseskonto, men er noget, som de fleste almene boliger har. Ejer du din egen ville, lejlighed eller andet, er det altså ikke en selvfølge, at du har sådan en konto. Det er heller ikke nødvendigvis alle almene boligbyggerier som har, men det er nærmere reglen end undtagelsen. Det er derfor vigtigt, at du selv følger op på, om du har en eller ej.

En vedligeholdelseskonto er en konto, som logisk nok er til vedligeholdelsen af din bolig. Nogle gange skal der males, andre gange skal gulvet slibes, måske skal et toilet udskiftes eller du kan lave andre smårenovationer. Hver måned bliver der lagt et mindre beløb til side på din vedligeholdelseskonto. De kommer af den husleje du betaler. Reglerne for, hvornår og hvordan man kan bruge pengene på vedligeholdelseskontoen er forskellig fra boligselskab til boligselskab. Du skal derfor gøre dig bekendt med reglerne der, hvor du bor. Ofte gælder det, at du først skal have visiteret din lejlighed eller bolig, inden du køber materialer til renoveringen, hvorefter du får beløbet refunderet fra din vedligeholdelseskonto.

De fleste boligbyggerier kræver, at du efterlader lejligheden i ordentlig stand, når du fraflytter den. Nogle har regler om, at alle vægge skal males hvide, mens andre måske har krav til den installerede elektricitet. Det kan du bruge din vedligeholdelseskonto til.

Vigtigt om vedligeholdelseskontoen

Det næste der kommer her, er hele pointen. For, hvis du vil fraflytte din lejlighed og siger din lejlighed op, låser boligselskabet din vedligeholdelseskonto. Det betyder, at du ikke vil kunne bruge pengene derfra, til at lave små renovationer. Du vil derfor skulle punge ud og vil ikke få pengene refunderet.

Hvis du ønsker at flytte, skal du altså først lave de forskønnende projekter, få pengene refunderet og dernæst sige dit lejemål op. På den måde sikrer du, at du kan bruge din vedligeholdelseskonto ved fraflytning.  

Endnu engang er det vigtigt at pointere, at der kan være særlige regler alt efter, hvilket boligselskab man er tilknyttet. Det er derfor en rigtig god idé at sætte sig ind i reglerne, inden man går i gang.

Du kan altid give os et kald, hvis du ønsker hjælp til din flytning. Vores dygtige flyttemænd går langt for, at du oplever den bedste kundeservice og vi har mere end 20 års erfaring inden for branchen. Vi ved derfor hvad vi laver og kan supportere dig på bedst mulig vis, under din flytning København. Ring til os for et godt tilbud og kom hurtigt igennem den ellers langsommelige flytteproces. Du kan også sende os en email eller bruge vores kontaktformular på forsiden. Vi glæder os til at høre fra dig og være behjælpelig, når du skal flytte.