Efter en lang formiddag og eftermiddag, står du nu i din nye lejlighed. Det er her, at alle flyttekasser, møbler, småting og planter er flyttet hen. Lige nu, er det ét stort rod. For der ligger ting i alle rum. Det vil der selvfølgelig være de mange første dage, eller for nogle endda uger. For det tager lang tid at pakke ud, hvis man samtidigt har en almindelig hverdag ved siden af, hvor arbejdet skal passes, børnene skal hentes og så videre. Men hvor starter man så henne?

 

Der er naturligvis forskel på alle situationer. Nogle har børn, andre jobs, hvor man skal se ud på en speciel måde, og sådan kan der være så meget forskelligt. Hvis du har små børn, skal du nok se til deres ting først, så du ved, hvor alting ligger, skulle de pludselig blive kede af det, gøre deres tøj beskidt eller føle sig utrygge i de nye rammer. Møder du på job i speciel uniform og har du brug for at have den type ting tæt på dig, er det en god idé at starte der.

 

Nr 1: lys

Først og fremmest, skal du dog have styr på dit lys. Det virker meget basalt, men pludselig bliver det mørkt. Det er ikke noget man ofte prioriterer og uden lys, bliver det meget svært at finde alle de øvrige ting. Sørg derfor for, at finde dine standerlamper og små bordlamper frem, så du har lidt lys, når det bliver aften. På den måde går hele udpakningen ikke i stå.

 

Nr 2: Lidt af det hele

Dernæst er det en god idé at tænke på de ejendele, der skal til før hverdagen kan fungere. Her tænker vi på toiletsager, lidt tøj, køkkensager – ved du, hvilken kasse dit sengetøj er i, når du skal sove? Alle hverdagen småting, som vi normalt ikke tænker over. Håndsæbe, glas til vand, barnets legetøj. Disse ting skal også hurtigt prioriteres, så man ikke kommer for sent på arbejde, fordi man ikke kunne finde håndklædet efter brusebadet.

 

Nr 3: Afsluttende og langvarig fase

Den tredje ting, er groft sagt ”alt det andet”. Det er de ting, som du langsomt begynder at finde frem, når tiden er til det. Dine gamle bøger, alle dine sko, indholdet til køkkenskufferne og så videre. Du har nok selv en fornemmelse af, hvilket ting, der hører ind under denne gruppe. Det er ganske kort sagt, alt det du har undværet i starten.

 

Vi håber, at disse råd til udpakningen kan inspirere dig og måske hjælpe med at få lidt overblik og struktur under udpakningen. For mange, tager det lang tid at komme helt på plads, men med lidt prioriteringer, kan du hurtigere få styr på alle dine ting og begynde at danne minderne i dit nye hjem.